Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull impulsa un programa de dramatúrgia contemporània internacional en format de càpsules de vídeo

Arts.  BARCELONA, 03/07/2020

El nou projecte en línia ha estat creat conjuntament per l’Institut Ramon LLull, Temporada Alta (Girona) i la Sala Timbre 4 (Buenos Aires) i compta amb la col·laboració de la Sala Verdi (Montevideo). 




En el context de mobilitat internacional restringida causada per la covid-19, el Llull ha posat en marxa un programa pilot de vídeos de lectures dramatitzades, de 3 minuts de durada, per a la seva difusió en línia. S’han produït un total de 15 càpsules de vídeo, 10 fetes a partir de textos d'autors de Catalunya i Balears, i 5 d’autors argentins.  La selecció de dramaturgs catalanoparlants l'ha fet l’associació de crítics de teatre catalans Recomana.cat i la d'autors argentins la sala de Buenos Aires Timbre 4. Els vídeos  s’aniran penjant a les xarxes socials de les dels col·laboradors del projecte durant els mesos de juliol i agost, començant el dia 7 de juliol. Els dramaturgs que formen part del projecte han pogut triar qui interpreta els seus textos i, en algun cas, són ells mateixos els encarregats de la posada en escena. 

 

Gairebé totes les càpsules de vídeo han estat enregistrades en  format domèstic i amb un dispositiu mòbil amb l'objectiu de permetre als actors i als autors oferir-nos una proposta fresca i directa creada durant el desconfinament. Com a complement a aquesta factura més artesanal, s'han produït dues càpsules que han potenciat la barreja dels llenguatges escènic i mèdia.

 

El tema comú de les obres és "A dos metres". Aquest format vol generar proximitat i complicitat amb l'espectador durant un desconfinament que està marcant distància social, restringint la mobilitat i la possibilitat de trobar-se. Al mateix temps s’estan explorant noves vies de col·laboració internacional per arribar a noves audiències mitjançant aquest intercanvi.

 

D'altra banda, Timbre 4 ha programat un seguit d’entrevistes en línia als autors que participen al projecte, realitzades per periodistes culturals argentins cada dimarts del mes de juliol i agost. Les entrevistes es publicaran a partir del 7 de juliol.

 

Els autors que han participat en aquest projecte són: Aina de Cos, Marta Barceló, Las Hermanas Picohueso, Toni Gomila, Victòria Szpunberg, Queralt Riera, Lali Álvarez, Clàudia Cedó, Pau Miró, Llàtzer García, Claudio Tolcachir, Lautaro Perotti, Melisa Hermida, Macarena Trigo i Tamara Kiper.

 

Aquí teniu el teaser

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"